Witlof

< Terug naar recepten

Ongeveer halve witlof of 250 gram per persoon

Bereidingswijze 1

Onderste deel van de stronk en lelijke blaadjes verwijderen. Stronkjes aan de onderkant kegelvormig uithollen. (dit is het onderste deel van de witlof). De witlof wassen.  Kook de witlof in stukjes van 2 cm breed, met een bodempje water en wat zout gaar in 15-20 minuten. Als u wat citroensap aan het kookwater toevoegt blijft het witlof mooi wit. Bind het overtollige kookvocht met aangelengde maïzena of vermeng de groente met een béchamelsaus en nootmuskaat.

Serveren
Serveren met bechamelsaus, kaassaus of hamsaus

Bereidingswijze 2

rauw ook erg lekker.Witlof klein snijden in kom met fijngesneden sjalotje,wortel,appel en

daarna je eigen dressing erover.

Bereidingswijze 3

zoete variant Alle blaadjes van de witlofstronk afhalen,daarna een klontje boter of scheutje vloeibare boter in de koekepan verwarmen dan de witlofblaadjes erin en laten smoren als de blaadjes glazig worden dan eetlepel bruine basterd suiker erin en laten karamelliseren.En de witlof is klaar

Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram