Over ons!

< Home

De geschiedenis van ons bedrijf

In 1956 zijn mijn ouders uit “Nieuwe Bildtzijl” naar dit toen nieuwe bedrijf verhuisd. Het was een echt aardappel/ groente bedrijf d.w.z. met aardappels, wortels, koolrapen div.soorten kool. In 1963 werden de eerste appelbomen geplant met als tussenteelt aardbeien die aan huis en via de veiling werden verkocht. In 1985 hebben wij (Jan en Joke) het roer overgenomen.
Het bedrijf bestaat nu uit 14 hectare kersen. We zijn met een klein hoekje kersen begonnen omdat de teelt niet bekend was in de Noordoostpolder. Nu 2023 zijn wij uitgegroeid tot de grootste modernste kersenboomgaard van Noord Nederland. We hebben onder tussen 140.000 m2 KERSEN.

In 2009 is de bouw van onze nieuwe loods afgerond. Van deze nieuwe ruimte hebben we veel plezier en hier zit dan ook onze verkoopruimte (boerderijwinkel) en sorteerruimte in. Wij sorteren onze appels,pruimen en kersen zelf.Dit gebeurd sinds oktober 2017 met stroom van onze zonnepanelen. Alle daken van de schuren liggen vol zonnepanelen die genoeg stroom leveren om alle aktiviteiten die op ons bedrijf gebeuren van stroom te voorzien. Het is alleen jammer dat we s'nachts nog dure stroom moeten kopen. Ondanks al deze nieuwigheden zijn wij een fruitbedrijf waar smaak en kwaliteit en klantvriendelijkheid nog steeds op de eerste plaats staat. Daarbij hebben we een geheel nieuw erf waarop volop parkeerruimte is. Sinds juli 2015 is er een gezellig terras aangelegd voor een kop koffie, soft-ijsje of gewoon kersen eten. Wij verkopen de kersen dus rechtstreekse aan de consument of aan groenteboeren,speciaalzaken,supermarkten of andere handel. En sinds 25 juni 2012 hebben wij een fruitautomaat zodat U 24 uur per dag 7 dagen per week kunt genieten van onze produkten (muntgeld of contactloos pinnen),alleen staat hij in de winter er niet. Dus kom gauw langs.

Kersen

Ons bedrijf teelt verschillende rassen kersen. Kersenrassen die vroeg rijp zijn en laat ,zo kunnen wij extra lang kersen oogsten en het kersenseizoen extra lang maken. En omdat wij in het Noorden van Nederland zitten erg laat in het seizoen kunnen oogsten. Onze kersen worden één voor één met de hand geplukt en als de plukemmer vol is gaan deze kersen in een krat. Deze kersen worden dan binnen 2 uur door de HYDROCOOLER koud gemaakt en daarna gesorteerd op de nieuwste OPTISCHE SORTEERMACHINE van UNITEC. Die de kersen op maat en kwaliteit sorteerd.

Onze kersen worden vervolgens direct geleverd aan diverse afnemers, variërend van groenteboeren tot groothandels, en worden natuurlijk ook verkocht in onze eigen boerderijwinkel. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten altijd kunnen genieten van super verse kersen van de hoogste kwaliteit.

Kersenfestival/ Open dag

Elk jaar organiseren wij op ons bedrijf een Kersenfestival/ Open Dag. Dit jaar vindt ons Kersenfestival/ Open Dag plaats op zaterdag 29 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze Open Dag vieren we de start van het kersenseizoen. Hoewel we doorgaans eerder kersen kunnen plukken (raadpleeg hiervoor onze website), is het Kersenfestival/ Open Dag een feestelijke gelegenheid voor iedereen.

Op deze dag worden er rondleidingen gegeven door de boomgaard en zijn er verschillende kraampjes op het erf te vinden. Het belooft een gezellige en informatieve dag te worden voor zowel jong als oud. Er valt van alles te proeven, te beleven en te zien. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals schminken, een knutseltent en een springkussen.

Daarnaast bieden we jaarlijks verschillende arrangementen en excursies aan, zowel voor grote groepen (bijvoorbeeld bussen) als voor kleine groepen, maar deze dienen wel op afspraak te worden gemaakt.

Kom langs en geniet met ons mee tijdens ons Kersenfestival/Open Dag op zaterdag 29 juni 2024
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     8.30 - 18.00
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    

Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram