Over ons!

< Home

De geschiedenis van ons bedrijf

In 1956 zijn mijn ouders uit “Nieuwe Bildtzijl” naar dit toen nieuwe bedrijf verhuisd. Het was een echt aardappel/ groente bedrijf d.w.z. met aardappels, wortels, koolrapen div.soorten kool. In 1963 werden de eerste appelbomen geplant met als tussenteelt aardbeien die aan huis en via de veiling werden verkocht. In 1985 hebben wij (Jan en Joke) het roer overgenomen.
Het bedrijf bestaat nu uit 14 ha. Naast de appels (elstar, jonagold, golden delicious, wellant ) telen wij sinds 1994 ook kersen. We zijn met een klein hoekje kersen begonnen omdat de teelt niet bekend was in de Noord Oost Polder. Nu 2023 zijn wij uitgegroeid tot de grootste modernste kersenboomgaard van Noord Nederland. We hebben onder tussen 140.000 m2 KERSEN.

In 2009 is de bouw van onze nieuwe loods afgerond. Van deze nieuwe ruimte hebben we veel plezier en hier zit dan ook onze verkoopruimte (boerderijwinkel) en sorteerruimte in.Wij sorteren onze appels,pruimen en kersen zelf.Dit gebeurd sinds oktober 2017 met stroom van onze zonnepanelen. Alle daken van de schuren liggen vol zonnepanelen die genoeg stroom leveren om alle aktiviteiten die op ons bedrijf gebeuren van stroom te voorzien. Het is alleen jammer dat we s'nachts nog dure stroom moeten kopen.Ondanks al deze nieuwigheden zijn wij een fruitbedrijf waar smaak en kwaliteit en klantvriendelijkheid nog steeds op de eerste plaats staat. Daarbij hebben we een geheel nieuw erf waarop volop parkeerruimte is. Sinds juli 2015 is er een gezellig terras aangelegd voor een kop koffie, soft-ijsje of gewoon kersen eten. Wij verkopen de kersen dus rechtstreekse aan de consument of aan groenteboeren,speciaalzaken,supermarkten of andere handel. En sinds 25 juni 2012 hebben wij een fruitautomaat zodat U 24 uur per dag 7 dagen per week kunt genieten van onze produkten (muntgeld of contactloos pinnen),alleen staat hij in de winter er niet. Dus kom gauw langs.

Kersen

Ons bedrijf teelt verschillende rassen kersen. Kersen rassen die vroeg rijp zijn en laat ,zo kunnen wij extra lang kersen oogsten en het kersenseizoen extra lang maken.En omdat wij in het Noorden van Nederland zitten erg laat in het seizoen kunnen oogsten. Onze kersen worden één voor één met de hand geplukt en als de plukemmer vol is gaan deze kersen in een grote kist.Deze kersen worden dan binnen 2 uur door de HYDROCOOLER koud gemaakt en daarna gesorteerd op de nieuwste OPTISCHE SORTEERMACHINE van UNITEC.Die de kersen op maat en kwaliteit sorteerd. En gaan dan super vers naar allerlei afnemers van groenteboer tot groothandel en worden natuurlijk in onze boerderijwinkel verkocht.

Open dagen

Ieder jaar houden wij op ons bedrijf een aantal open dagen. Allereerst onze Kersenfestival / Open Dag op de eerste zaterdag van Juli het is dit jaar op zaterdag 1 juli 2023 van 10.00-17.00. Op deze Open dag "vieren" wij het begin van het kersenseizoen. Meestal plukken we al eerder kersen LET OP DE WEBSITE. Er worden rondleidingen gegeven door de boomgaard en er staan kraampjes op het erf. Een gezellige en informatieve dag voor jong en oud. Er is van alles te proeven, te beleven en te zien. Voor de kinderen schminken, knutseltent en springkussen. Daarnaast hebben we jaarlijks verschillende arrangementen, excursies voor grote groepen (bussen) of kleine groepen maar wel op afspraak.
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    

Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram