Stoofperen

< Terug naar recepten

Schil de peren. Kook ze in hun geheel of in vieren zonder klokhuizen met ongeveer 1/2 dl water, de suiker, snufje kaneel en de citroenschil in ongeveer 2 uur gaar (op laagste stand). Door langer te koken worden de peren roder van kleur. Roer de maizena met een beetje water tot een klontloos papje en bindt het kookvocht hiermee. Vervang een deel van het water eens door rode wijn of bessensap voor een extra rode kleur. Lekker bij bijvoorbeeld wild of rundvlees. Per persoon ongeveer 200 gram fruit.

Benodigdheden:

  • 500 g stoofperen
  • een stukje citroenschil
  • snufje kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maïzena
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram