spruitjes salade

< Terug naar recepten

salade van flinterdunne spruitjes met amandel en citrus-korianderolie
voor- of bijgerecht | 4 personen v

Deze dressing kun je een dag van tevoren maken. De spruitjes kun je het best vlak van tevoren schaven. Evt. kun je nog wat flinters pecorino of parmezaan toevoegen.

stap 1 (1 dag van tevoren) Verhit een (droge) koekenpan en rooster de amandelen goudbruin in 2-3 min. Neem uit de pan. Rooster dan het korianderzaad 1 min. in de koekenpan of tot ze poffen. Doe de koriander over in een vijzel en plet ze. Meng de koriander met de helft van het citroensap, de -rasp, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper.

stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Schaaf de spruitjes op een mandoline (gebruik het hulpstuk) of snijd ze met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Meng met de rest van het citroensap en wat zout en schep goed om. Meng de dressing door de spruitjes en voeg evt. wat zout toe. Meng het amandelschaafsel erdoor.

* Een mandoline koop je bij kookwinkels.

Bereiden ± 25 min.

Benodigdheden:

  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1½ el korianderzaad
  • sap en rasp van 1 (bio)citroen
  • 150 ml geurige groene olijfolie
  • ½ el donkere honig, bijv. kastanje-, tijm-  of dennenhoning
  • ook nodig: mandoline*
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram