Ongeveer 250 gram per persoon
Bereidingswijze1
De kool in de lengte in vieren snijden en de stronk verwijderen. Tenslotte in dunne reepjes snijden. Kook de kool gaar in weinig water met zout in 10-20 minuten. Kook kool beslist niet langer. Bij lang koken ontstaat in kool zwavelverbindingen; deze veroorzaken de nare koollucht en maakt de groente zwaar verteerbaar. Giet de gare kool af, schud een klontje boter door de groente en bestrooi de kool met wat nootmuskaat.
Serveren
Spitskool laat zich best smaken bij rundvlees, behalve biefstuk en rosbief , en bij varkensvlees. Vooral bij een karbonade of een saucijs doet de spitskool het uitstekend.
Bereidingswijze 2
Snijd de spitskool in fijne reepjes.Fruit een sjalotje in de wokpan doe er de spitskool bij en wok het beetgaar.Met wat kerrie,zout en peper op smaak brengen.Lekker bij aardappels of rijst. Er kan ook runder gehakt mee gewokt worden.