schorseneren

< Terug naar recepten

Schor­se­ne­ren met ham en ei

Bereiden

  1. 1. Schil de schorseneren met een dunschiller. Leg de stelen schorseneren na het schillen direct een kom water met de azijn tot gebruik. Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar, tot de punt van een mes er makkelijk doorheen glijdt. Kook ondertussen de Opperdoezen of krieltjes in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard.
  2. 2. Roer ondertussen de crème fraîche los. Pers de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Giet de schorseneren en krieltjes af.
  4. 4. Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over 4 borden. Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de Opperdoezen of krieltjes.

SCHORSENERENSOEP

Schorseneren zijn heerlijk zacht van smaak. Door een soep te maken met room krijg je een fluweelzachte soep. Als tegenhanger bak je een knapperige lange crouton en rooster je amandelschaafsel. Daar versier je de soep mee om er een mooi gerecht van te maken. Met dit recept maak je 4 mooie kleine voorgerechtjes. Of je serveert de soep in een diep bord. Dan is dit een recept voor 2 personen. Eet smakelijk!

Warm een halve liter bouillon op in een pan. Maak de schorseneren schoon en snijd ze in plakjes. Kook de schorseneren in de bouillon tot ze zacht zijn.

Verwijder de korsten van het brood. Snijd mooie langwerpige stroken brood van ongeveer een centimeter breed. Verwarm olie in een koekenpan. Bak van het brood coutons en bak ze aan beide kanten bruin. Leg de gebakken croutons op een stuk keukenpapier zodat ze minder vet worden.

Rooster in een koekenpan amandelschaafsel tot het een licht bruine kleur heeft.

Pureer de schorseneren in de bouillon met een staafmixer. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Giet de schorsenerensoep in kopjes en steek de langwerpige crouton erin. Strooi in elk kopje wat amandelschaafsel als garnering. Eet smakelijk!

Schorsenerenrösti

Ingrediënten(2 personen)

  • 500 gram schorseneren
  • 50 gram boter
  • 1 teentje fijn gehakte knoflook (optioneel)
  • 1 kleine chilipeper, fijn gehakt

Ingrediënten 

(4 pers.)

  • 1 kg schorseneren
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1000gr Opperdoezen of krieltjes
  • 4 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 2 tl fijne mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
  • 200 g ambachtelijk gerookte achterham
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram