romige koolraaptaart

< Terug naar recepten

romige koolraaptaart met specerijen

hoofdgerecht | 4 personen v

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg, laat ze iets overlappen en druk aan, zodat er geen openingen zijn. Laat het teveel aan deeg over de vorm hangen. Rasp de koolraap grof en houd apart.

Meng in een grote schaal de crème fraîche met de knoflook, specerijen, eieren, kaas en peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de koolraap erdoor.

Schep het mengsel op de deegbodem. Vouw overhangend deeg eventueel terug en bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 35-40 min.

 

Benodigdheden:

  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)*, ontdooid
  • 1 koolraap (± 700 g)
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 tl gemalen anijszaad
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 125 g jonge boerenkaas, geraspt
  • 3 el peterselie, dungesneden
  • ook nodig: quiche of lage taartvorm van 24 cm Ø, ingevet
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram