Rettich

< Terug naar recepten

Familie van de radijs

Bereidingswijze
Zo nodig het blad verwijderen en ongeveer een centimeter van de wortel zelf afsnijden. De rettich schillen en in plakjes snijden of raspen.

Serveren
De rettich kan gebruikt worden in salades (in blokjes gesneden), fruiten in boter, in de rauwkost, als borrelhapje of op de boterham met wat zout

  1. Snijd de rettich in blokjes van 1.5 cm. Verwarm de helft van de boter in een koekenpan, voeg de rettich toe en bak op middelmatig vuur goudbruin.
  2. Voeg na ca. 10 min. de honing, peterselieblaadjes en azijn toe. Schep het gerecht goed om en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm ondertussen de resterende boter. Bestrooi de speklapjes aan beide kanten met zout en peper en bak ze in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig om.
  4. Rasp de helft van de sinaasappelschil en strooi dit over de rettich. Verdeel de rettich over 4 borden, leg de krokante speklapjes ertegenaan.
  5. Lekker met kruimige aardappels of aardappelpuree
  • Rettich met speklap (4pers)
  • 500 g rettich geschild
  • 4 el boter
  • 2 el honing
  • platte peterselie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 4 speklapjes zonder zwoerd
  • 1 sinaasappel
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram