rabarber

< Terug naar recepten
  • Bewaar verse rabarber niet langer dan een dag of drie, daarna worden de stelen slap.
  • Maak rabarber schoon door de balderen en de witte stengelvoet eraf te snijden. Kasrabarber en jonge rabarber hoeven niet geschild te worden. Oude rabarber met een taaie schil moet wel van boven naar beneden met een mes afgeschraapt worden, zodat de draden eraf getrokken worden.
  • Snijd de onderkanten van de stelen eraf. Snijd de stelen in stukken van 2-3 cm lengte. Was de rabarber in een vergiet onder koud stromend water en laat de groente uitlekken.

Hoeveel per persoon

Reken 250 gram per persoon als u de rabarber als tweede groente of als bij-of nagerecht serveert.

Rabarber koken

Breng 2 deciliter water in een pan aan de kook. Doe de schoongemaakte gesneden rabarber in de pan en wacht tot het water weer kookt. Voeg de pijpkaneel en de citroenschil toe en kook de rabarber , afgedekt, gaar in circa 15 minuten. Verwijder de pijpkaneel en de citroenschil. Roer de suiker door de rabarber en proef of deze zoet genoeg is. Roer het aardappelmeel met iets water in een kopje tot een glad papje en bind hiermee de rabarber. doe dit door het papje al roerend aan de hete rabarber toe te voegen tot de rabarber dikker wordt. Serveer de rabarber warm of koud.

Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram