preisoep

< Terug naar recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen.

bereidingstijd 30-60 minuten

 

Bereiding

  1. We beginnen met het schoonmaken van de prei en ui. Snij de prei vervolgens in ringen en snipper de ui. Zet een koekepan op het vuur en verhit wat olijolie. Voeg de gesneden prei en ui toe en fruit deze binnen 8 minuten aan. Doe na die 8 minuten de wijn in de koekepan.
  2. Zet vervolgens een pan met 1 liter water op het vuur en doe, als het water kookt, de bouillonblokjes erbij. Schil ondertussen de aardappels en snij deze in plakjes. Doe de plakjes aardappel in de koekepan bij de prei en ui. Kook ze gedurende 2 minuten mee en doe alles vervolgens in de pan met de buillon. Zet het vuur laag en laat het gedurende 10 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer (met een blender of staafmixer) de soep. Zet ondertussen een koekepan op en kook op een hoog vuur de spekjes binnen een paar minuten krokant. Dien de soep op in ruime borden en maak het af met de spekjes, fijngesneden bieslook en een lepel crème fraiche.

Ingrediënten

  • 750 gram prei
  • 1 (witte) ui
  • 200 gram aardappelen
  • takjes bieslook
  • 200 ml witte wijn
  • olijfolie
  • bouillonblokjes
  • 200 gram spekjes
  • crème fraiche
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram