Hoofdgerecht voor 2 personen.
bereidingstijd 30-60 minuten
Bereiding
- We beginnen met het schoonmaken van de prei en ui. Snij de prei vervolgens in ringen en snipper de ui. Zet een koekepan op het vuur en verhit wat olijolie. Voeg de gesneden prei en ui toe en fruit deze binnen 8 minuten aan. Doe na die 8 minuten de wijn in de koekepan.
- Zet vervolgens een pan met 1 liter water op het vuur en doe, als het water kookt, de bouillonblokjes erbij. Schil ondertussen de aardappels en snij deze in plakjes. Doe de plakjes aardappel in de koekepan bij de prei en ui. Kook ze gedurende 2 minuten mee en doe alles vervolgens in de pan met de buillon. Zet het vuur laag en laat het gedurende 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer (met een blender of staafmixer) de soep. Zet ondertussen een koekepan op en kook op een hoog vuur de spekjes binnen een paar minuten krokant. Dien de soep op in ruime borden en maak het af met de spekjes, fijngesneden bieslook en een lepel crème fraiche.