Zalige pompoensoep met knolselderij
HULPMIDDELEN
Staafmixer
Eindelijk een pompoensoep die ons heerlijk smaakte. De knolselderij geeft een bijzonder accent. Pompoen heeft zelf weinig smaak, maar deze combinatie is fantastisch. De zure room is het puntje op de i. Proberen dus! Tip van Zizypha bij reacties: Bak de laurierbladeren mee met de ui ! Vet houdt smaak beter vast dan water.
Voorbereiding
Hokkaido-pompoen niet schillen, alleen wassen, in stukken snijden en pitten verwijderen. Knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Olie verhitten. Ui hierin glazig bakken. Kerriepoeder toevoegen en even meebakken.
Knolselderij en pompoenstukjes toevoegen en even meebakken. Water, bouillontabletten en laurierblad toevoegen.
Bereidingswijze
Alles aan de kook brengen. Plm. 20 �25 minuten zachtjes laten koken tot de groenten gaar is.
Laurierblad verwijderen. Soep pureren.
Voeg eventueel nog water toe als de soep te dik is.
Serveertips
Voeg vlak voor het opdienen peterselie of selderij toe en een lepel zure room in de borden op koppen.
INGREDIENTEN 6 personen