pastinaak

< Terug naar recepten

Ge­roos­ter­de pas­ti­naak me

Bereiden

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en winterpeen, halveer in de breedte en snijd in de lengte in staafjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Boen de aardappelen schoon(even voorkoken) snijd in partjes en leg tussen de groenten op de bakplaat. 2. Doe de olie in een hoge kom met de knoflook en tijm. Pureer met de staafmixer. Verdeel over de aardappelen en groenten en bak ca. 35 min. in de hete oven. 3. Snijd ondertussen het spek in plakjes en bak in 5 min. uit. Schep met het bakvet na 25 min. oventijd tussen de groenten op de bakplaat. 4. Verdeel de aardappelen, groenten en spek over een platte schaal .

Schorseneren, pastinaak,winterpeen en koolraap

  • 20 g italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 schorseneren
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 koolraap
  • 4 el olijfolie
  1. Haal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze zeer fijn. Roer ze met de knoflook in een kommetje door de boter. Schep de zachte boter in het midden van de folie van 20 cm en vorm het tot een staaf van 10 cm. Wikkel de folie rond de boter en draai de uiteinden van het plastic als een zuurtje op. De boter vormt zich zo tot en rol. Laat de kruidenboter min. 1 uur opstijven in de koeling.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  3. Was de schorseneren grondig onder de kraan. Schil ze met een dunschiller en snijd ze schuin in stukken van 5 cm.
  4. Schil de pastinaak en winterpeen met een dunschiller en snijd de wortel in stukken van 5 cm. Halveer de stukken over de lengte en snijd deze in kwarten.
  5. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1 cm.
  6. Doe alle gesneden groenten in een kom en hussel deze om met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Spreid de groenten uit over een bakblik of in een ruime ovenschaal en rooster ze 20 min. in de oven.
  7. Verwijder de plastic folie van de boter en snijd de boter in plakjes van 1 cm dik. Serveer de vergeten groenten met de kruidenboter.

t winterwor­tel

Ingrediënten(4 pers)

  • 3 pastinaken
  • 250 g winterpeen
  • 500 g kruimige aardappelen (eigenheimer,Irene)
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 stukje gerookt ontbijtspek (240 g)
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram