Bijgerecht 4 personen
Broccoli kan gekookt, gewokt en gestoomd worden en zelfs rauw worden gegeten. Maar de groente is ook prima te roosteren. In dit geval met knoflook en citroen, maar met tomaten erbij is ook lekker, net als met plakken courgette. Broccoli zit boordevol goede voedingsstoffen als calcium en vitamines C en B, maar bevat ook anti-oxidanten
Verhit de oven voor op circa 200-220 oC.
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes en snijd de steel eventueel schuin in plakken. Pel de tenen knoflook en schaaf of snijd ze in plakjes. Meng de groente met knoflook en olie en verdeel dit over een grote ovenschaal of braadslede. Rooster de broccoli in de oven in ongeveer vijftien à twintig minuten gaar. Rasp intussen ongeveer twee theelepels schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers één helft uit. Rooster de pijnboompitten goudkleurig. Neem de broccoli uit de oven en schep in een schaal. Meng met citroenschil en pijnboompitten en besprenkel naar smaak met wat citroensap. Schaaf hierboven kaas en bestrooi tenslotte met versgemalen peper en wat zeezout.
Benodigdheden: