Geroosterde broccoli met knoflook

< Terug naar recepten

Bijgerecht 4 personen

 

Broccoli kan gekookt, gewokt en gestoomd worden en zelfs rauw worden gegeten. Maar de groente is ook prima te roosteren. In dit geval met knoflook en citroen, maar met tomaten erbij is ook lekker, net als met plakken courgette. Broccoli zit boordevol goede voedingsstoffen als calcium en vitamines C en B, maar bevat ook anti-oxidanten

Verhit de oven voor op circa 200-220 oC.

Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes en snijd de steel eventueel schuin in plakken. Pel de tenen knoflook en schaaf of snijd ze in plakjes. Meng de groente met knoflook en olie en verdeel dit over een grote ovenschaal of braadslede. Rooster de broccoli in de oven in ongeveer vijftien à twintig minuten gaar. Rasp intussen ongeveer twee theelepels schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers één helft uit. Rooster de pijnboompitten goudkleurig. Neem de broccoli uit de oven en schep in een schaal. Meng met citroenschil en pijnboompitten en besprenkel naar smaak met wat citroensap. Schaaf hierboven kaas en bestrooi tenslotte met versgemalen peper en wat zeezout.

Benodigdheden:

  • 2 struiken broccoli
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijf- of rijstolie
  • 1 citroen
  • 1 ½ eetlepel pijnboompitten
  • Stukje Parmezaanse of oude goudse kaas
  • Versgemalen peper, zeezout
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram