Bereiding
Klop de boter met een handmixer tot een romig mengsel, voeg basterdsuiker toe en klop alles tot een licht een luchtig mengsel. Klop daarna de eieren er één voor één door een spatel tenslotte de bloem er door. Voeg als laatste de kersen toe. Schep het beslag in een ingevette springvorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een metalen spies/satéprikker. Steek deze in het midden van de cake. Als deze er droog uitkomt is de cake goed. Laat de cake iets afkoelen, verwijde de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.
Voor het glazuur: doe de poedersuiker in een kom en voeg 3-4 eetlepels water toe. Klop met de mixer het water door de suiker, voeg eventueel meer water toe, doe dit dan druppelsgewijs en stop als er een stevige, maar strijkbaar wit glazuur ontstaat. Bestrijk de afgekoelde cake rondom met een dun laagje glazuur. Laat het glazuur drogen en bestrijk de cake eventueel nog een keer. U kunt de cake nog bestuiven met poedersuiker.
Bereidingstijd: +/- 40 minuten
In oven: 50-60 minuten
Ingrediënten (10 personen)