Gebakken seizoensgroenten uit de oven (knolselderij/ui)

< Terug naar recepten

Verwarm de over voor op 180°C. Schil de knolselderij en snijd hem in grove stukken. Schil de uien en snijd ze aan de bovenkant tot ¼ in. Strooi wat zout in de inkepingen en leg op iedere ui een klein klontje boter. Leg de knolselderij en uien in een ingevette ovenschaal. Wacht nog even met peper en zout over de knolselderij te strooien om te voorkomen dat hij te veel indroogt. Schenk de olijfolie over de groenten en strooi de tijmblaadjes erover. Dek de schaal af met folie en plaats de schaal in de oven. Verwijder na 30 minuten de folie en laat het nog eens 10 minuten in de oven staan. Schenk na het verwijderen van het folie eventueel nog wat extra olijfolie over de groenten om de knolselderij sappig te houden. U kunt dit gerecht natuurlijk in ieder seizoen met andere groenten bereiden. Experimenteer ook eens met andere kruiden.

Benodigdheden:

  • 1 grote knolselderij
  • 8 rode uien
  • Tijm
  • Zout
  • Klontje roomboter
  • 5 el olijfolie
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram