Nagerecht, vier personen
Voor dit gerecht kunnen gewone bananen worden gebruikt, het hoeven dus geen bakbananen te zijn. Bakbananen zijn overigens niet rauw te eten en zijn, in tegenstelling tot normale bananen, het lekkerst als de schil bijna zwart is. De gebakken bananen met toffeesaus zijn heerlijk in combinatie met ijs of bijvoorbeeld op een plak verse cake of tulband.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Rooster eerst de sesamzaadjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze op keukenpapier uitdampen. Smelt aansluitend in dezelfde koekenpan de boter. Bak de bananen hierin om en om tot ze lichtgekleurd zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Houd ze warm onder folie. Strooi de basterdsuiker bij de boter in de pan en laat al roerend de suiker smelten. Strooi de sesamzaadjes bij de gesmolten suiker en voeg de room toe. Laat ongeveer twee minuten zachtjes pruttelen. Serveer de toffeesaus met de warme stukken gebakken banaan.
Benodigdheden: