Duitse appeltaart

< Terug naar recepten

Maak een cakebeslag van 150 gram boter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, de geraspte citroen, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram gemalen amandelen en doe dit in de ingevette springvorm (stuk bakpapier tussen rand en bodem klemmen, om lekken te voorkomen. 3 appels schillen, in kwarten snijden en klokhuizen verwijderen. De appelkwarten in een krans in het beslag drukken. De crème fraiche loskloppen met 2 eieren, 100 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker over de appeltjes verdelen. De cake-taart bij 175C in ongeveer 80 min. Afbakken. Met een prikker in het midden op gaarheid controleren en in de vorm af laten koelen. Met poedersuiker bestrooien en serveren.

Benodigdheden:

  • 150 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 1 geraspte citroen
  • 75 gram gemalen amandelen
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Ingevette springvorm van 26 cm doorsnee
  • 3 appels (liefst goudreinette, anders elstar, jonagold)
  • 200 gram crème fraiche
  • Poedersuiker
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     8.30 - 18.00
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram