Nagerecht, 4 personen
Garneer de mousse met kokos of chocolade (gehakt, geschaafd of dunnen chocoladeblaadjes). Je kunt de mousse ook garneren met plakjes gebakken banaan en chocolade. Bak in dat geval plakjes banaan kort om en om in de koekenpan en druppel hier op het bord wat gesmolten chocolade over.
Bereiding
Week de gelatineblaadjes in ruim water. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme sinaasappelsap. Neem de pan van het fornuis en laat afkoelen. Pel de banaan en snijd in plakjes. Pureer de plakjes banaan met het afgekoelde sap (moet zelfde temperatuur als de bananen hebben anders gaat de gelatine klonteren). Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig en spatel bananenpuree en room door elkaar. Schep in glazen of kleine schaaltjes en laat in de koelkast stevig en door en door koud worden.
Ingrediƫnten: