Bananenmousse

< Terug naar recepten

Nagerecht, 4 personen

 

Garneer de mousse met kokos of chocolade (gehakt, geschaafd of dunnen chocoladeblaadjes). Je kunt de mousse ook garneren met plakjes gebakken banaan en chocolade. Bak in dat geval plakjes banaan kort om en om in de koekenpan en druppel hier op het bord wat gesmolten chocolade over.

Bereiding

Week de gelatineblaadjes in ruim water. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap in een steelpan. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in het warme sinaasappelsap. Neem de pan van het fornuis en laat afkoelen. Pel de banaan en snijd in plakjes. Pureer de plakjes banaan met het afgekoelde sap (moet zelfde temperatuur als de bananen hebben anders gaat de gelatine klonteren). Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig en spatel bananenpuree en room door elkaar. Schep in glazen of kleine schaaltjes en laat in de koelkast stevig en door en door koud worden.

Ingrediƫnten:

  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 perssinaasappel
  • 2 bananen
  • 2,5 dl slagroom
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram