Appelbollen

< Terug naar recepten

Ontdooi de plakjes bladerdeeg, schil de appels en verwijder de klokhuizen d.m.v. een appelboor en leg ze op een plakje deeg. Vul de holte in de appel met een mengsel van suiker, kaneel en eventueel wat rozijnen. Vouw het deeg ruim om de appel en plak de naden dicht met wat water. De appelbollen met de gladde kant naar boven op een bakblik plaatsen en op een koel plaats laten opstijven. Bestrijk ze dan met een losgeklopt ei en zet het bakblik in een voorverwarmde oven (240°C) Bak de bollen in ca. 25 min. bruin en gaar. Serveer de bollen warm of koud.

Benodigdheden:

  • 10 appels (Cox/Elstar/Jonagold)
  • Plakjes bladerdeeg
  • +/- 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ ei
  • Eventueel wat rozijnen
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram