Andijviestamppot met zoete aardappel

< Terug naar recepten
  1. Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar en giet deze vervolgens af. Stamp de aardappels tot puree samen met de kookroom, komijnzaadpoeder en de azijn.
  2. Snij de andijvie fijn, was deze schoon en meng de andijvie in delen door de puree.
  3. Snij alle ingrediënten voor de saus julienne. Plaats een koekenpan op het vuur en verhit hierin een klontje kokosolie. Fruit eerst de knoflook en het uitje 1 minuutje, dan bak je de paprika 1 minuut mee en als laatste voeg je de tomaten eraan toe. Bak alles nog 1 minuutje.
  4. Roer de tomatenpuree erdoor heen. Als laatste blus je het af met wat water, net zoveel dat alle ingrediënten onder het water liggen. Voeg er een bouillonblokje aan toe en laat dit op een laag vuurtje inkoken tot een mooie dikke saus.
  5. Bak de merguez worstjes in een klein beetje kokosolie gaar. Bak ze rondom goud bruin op middelhoog vuur. Als het vuur te hoog staat dan krijg je zwarte worstjes die van binnen niet gaar zijn!

Ingrediënten stamppot:

  • 1 kg zoete aardappels
  • 1 dl kookroom
  • 400 g andijvie
  • 2 el azijn
  • 1 mespunt komijnzaadpoeder
  • peper/zout

Ingrediënten saus:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje ( naar keuze)
  • water
  • kokosolie
  • 8 merguez worstjes
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     8.30 - 18.00
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram