Aardappelen

< Terug naar recepten

Per persoon ongeveer 3 a 4 middelgrote aardappelen

Gekookte aardappelen

Schil de aardappelen en haal met het mespuntje eventuele pitten eruit. Was de aardappelen en zet de aardappelen op in een laagje water met een beetje zout. Breng ze aan de kook met de deksel  op de pan. Kook de aardappelen in 20 a 25 minuten gaar. Giet het water van de aardappelen af en laat ze even op zeer laag vuur droog stomen met de deksel op de pan. Schud ze enkele keren op en dien ze op in een schaal.

 

Aardappelpuree
Benodigdheden;

  • bloemige aardappelen zoals de “Doré”
  • Zout
  • 4 a 5 DL melk
  • Peper
  • Nootmuskaat

Kook de aardappelen zoals in bovenstaand recept. Maak met een pureestamper of met de mixer de drooggestoomde aadappelen fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de kokende melk door de aardappelmassa en voeg zout, peper en noodmuskaat toe. Blijf kloppen tot er een luchtige puree ontstaat.

 

Gebakken aardappelen
Kook de aardappelen zoals in bovenstaand recept en laat deze afkoelen. Snijd de aardappel op een bord in vrij dikke plakken. Doe een beetje boter in de pan en laat deze warm worden. Laat de plakken langzaam hierin glijden en bak ze, steeds omkerend, goudbruin. Strooi er eventueel nog een beetje zout op.
Pommes frites
Gebruik hiervoor een stevige aardappel zoals de “Bildtstar”. Schil de aardappelen en maak ze schoon. Snij de aardappelen in dikke plakken en vervolgens in reepjes of gebruik hier een pommes frites snijder voor. Zet de reepjes aardappel 30 minuten in een kom water met zout. Schep ze uit het water en laat ze uitlekken of droog ze in een theedoek. Verhit de frituurpan tot 150 °C. Doe de aardappelreepjes in de frituur en laat ze 5 a 8 minuten rustig gaar worden zonder dat ze bruin worden.  Haal de frieten eruit en verwarm de frituur tot 180-200°C. Bak de frieten in het vet snel rondom bruin met niet teveel tegelijk. Schep ze uit de frituur en laat ze uitlekken. Strooi er nog wat zout over.

Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    

Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram