11-stedenkoek

< Terug naar recepten
sinds 1996 een groot succes ook wel appelplaatkoek genoemd

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakplaat in(eventueel met bakpapier afdekken) Smelt de boter in een pan. Roer de bakmeel, basterdsuiker en havermout door elkaar en meng DAN de boter erdoor. Rasp de appels doe nu wat suiker, kaneel en de citroenrasp door de appels en zet het even apart.Breng het deeg op de bakplaat. Druk het deeg goed aan en strooi de rozijnen erover. Ook deze weer aandrukken. Nu kun je de geraspte appels op het deeg aanbrengen ook weer even aandrukken.dan nog een beetje havermout eroverstrooien Druk het geheel nog eens aan. Hierna kan het in de oven. Baktijd: 1 1/4 uur.

Benodigdheden:

  • 1 pond zelfrijzend bakmeel
  • 1 pond donkere basterdsuiker
  • ½ pond havermout
  • 400 gram boter
  • 8 appels (Elstar/Goudreinette) of pruimen
  • Suiker
  • Kaneel
  • Citroenrasp
  • 200 gram Rozijnen
Kersen
Boerderijwinkel
Terras
Fruitautomaat
Softijs
Kersenboomgaard

Adres

Oosterringweg 24 - 1
8315 PT Luttelgeest

Openingstijden boerderijwinkel

Maandag     Gesloten
Dinsdag        8.30 - 18.00
Woensdag   8.30 - 18:00
Donderdag  8.30 - 18.00
Vrijdag          8.30 - 18.00
Zaterdag      8.30 - 17.00
Zondag         Gesloten
    





Copyright 2009 - 2023 | All Rights Reserved Hoekstra | KvK 82 73 94 98 | BTW-ID 86 25 86 379 B 01 | Powered by Raion design
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram